Den fria kroppens profet bjuder på feelgood i en hjärtlig dansföreställning.
Silvia Gribaudi har gjort sig känd som den fria kroppens profet. Genom att ifrågasätta könsstereotyper, kroppsideal samt begreppet virtuositet lyckas hon både underhålla och skapa eftertanke hos sin publik. Nu turnerar hon Dansnät Sverige med den ultimata feelgood-föreställningen – Graces.
Silvia Gribaudi är en av de sällsynta konstnärer som vågar vara rolig, irrelevant och empatisk på samma gång. Hon håller sig alltid gränslöst flytande mellan dans, teater och performance. Med sitt självgäckande och queera förhållningssätt erbjuder hon sin publik underhållning och glädje. Okuvlig och rakt på sak har hennes verk en förmåga att skapa eftertanke genom både det okonventionella och det oväntade.
Våren 2019 turnerade Silvia Gribaudis föreställning R.osa med Dansnät Sverige, nu är hon tillbaka med sitt nya verk Graces.
Graces är inspirerat av Antonio Canovas neoklassiska marmorskulptur ”De tre gracerna”. Skulpturen föreställer Zeus tre döttrar vilka sägs representera skönhet, charm och glädje. Men vilka skulle ”de tre gracerna” vara idag och vad händer om man porträtterar dem med Gribaudis råa ironi och lättvindiga approach?
I Graces representeras Canovas skulptur av Silvia Gribaudis tre danskollegor. Tillsammans med Silvia själv uppträder de i tablåer i en strävan efter att uppnå en form av färdig, polerad skönhet. De försöker röra sig synkront, utan att lyckas. Signalerar för en ljusförändring, som kommer för sent. Stolt och så graciöst som möjligt misslyckas deras ansatser till perfektion gång på gång. Deras mänskliga brister synliggörs och kvartettens ögon letar efter publikens godkännande.
Graces är en hommage till den mänskliga bristfällighetens styrka, en påminnelse om att ”skönhet ligger i betraktarens ögon”, men framförallt en hjärtlig föreställning som bjuder till mycket skratt.