Välkommen till Kungsbacka Teater 26 oktober. Dagen genomförs i samarbete med Kungsbacka kulturskola och är kostnadsfri.

Program

09.30–10.00   Förmiddags fika
10.00–11.00    Morgonklass Nathalie Ruiz
11.00–12.30   Jazz med Karin Rickardsson
12.30–13.30   Lunch
13.30–15.00   Vouging med Ranya Al-Asadi
15.00–15.30   Fika

Anmäl dig senast 20 oktober

Skicka ett mejl till marta.vassegard@regionhalland.se
och uppge eventuell allergi/specialkost.

Natalie Ruiz
Karin Rickarsson

Nathalie Ruiz

Dansaktivisten Nathalie Ruiz är en mångsidig scenkonstnär, koreograf, dans- och mediakonstnär, kursledare och föreläsare. Hon har varit verksam internationellt i mer än 35 år, såväl på institutioner som i frilansvärlden. Nathalie Ruiz är uppvuxen och utbildad i medicin, dans, teater och mim.

Efter samarbete med Martha Graham, Twyla Tharp och Karine Saporta kom hon 1988 som solistdansare till Sverige och Cullbergbaletten. Under sin karriär har hon samarbetat med de mest betydande koreograferna i vår tid. Hon har dessutom varit biträdande regissör och koreograf åt Mats Ek.

Vi tillbringar en timme av våra liv tillsammans med rörelsen och Madame Danse. Workshopen är en skapande verkstad som förenar kropp, hjärna och själ på ett djupt och genuint sätt samt öppnar dörren till kreativiteten. Vi skapar i realtid, utvecklar kroppsspråk och rörelsematerial, hittar och njuter av egen dans samt fördjupar förhållandet till rum, musik och övriga. Vi avslutar med festliga danssessioner och varvar sedan ner och känner dansens välbefinnande ekon. Nyckelord: berika, lugna, inspirera, lösningsförmåga, uppmuntra, utmana, stärka, upplyfta och befria.

Karin Rickardsson

Karin Rickardsson är utbildad på Balettakademien i Göteborg, Dance New Amsterdam i New York samt på Göteborgs universitet och hon har arbetat många år som professionell dansare på olika teatrar runt om i Sverige. Hon har vidareutbildat sig till legitimerad gymnasielärare i dans och arbetar idag både på Hulebäcksgymnasiet i Mölnlycke och på Högskolan för scen och musik i Göteborg.

På Högskolan för scen och musik är Karin programansvarig för det konstnärliga kandidatprogrammet i musikal och ämnesansvarig för dans inom ämneslärarprogrammet med inriktning mot arbete i gymnasieskolan. Hon undervisar även i jazzdans, nutida dans, klassisk balett och dansdidaktik samt handleder eller koreograferar i konstnärliga projekt.

Klassen blir en fartfylld jazzklass med fokus på teknik och gestaltning, musikalitet och på att ha kul!

Ranya Al-Asad

Ranya Al-Asadi är en dansare, koreograf och multidisciplinär artist med över 20 års erfarenhet av dans och över 10 års erfarenhet av danspedagogik. Hon är en av de drivande krafterna inom ballroom communityt i Skåne och har arrangerat workshops, sessions samt balls i Malmö sedan 2017.

I dagens workshop kommer vi lära oss de fem elementen av Vogue Femme samt historien bakom Voguing och ballroom. Vi kommer gå igenom alla elementen för att sen lära oss hur man slår ihop dem för att just ”Vogue femme”. Ha gärna på er något bekvämt, inte för löst och tänk på att vi kommer att vara på golvet en del. Skor är inte obligatoriskt, men ett öppet sinne är!