Rum för dans

Publiken i fokus

Vill du veta mer om dans? Då är du välkommen till någon av våra dansträffar!

Vid varje tillfälle bjuds en ny spännande gäst som kan berätta om sitt konstnärskap, om en dansgenre eller ett ämne som rör dans. Ibland ordnar vi gemensamma dansresor till exempelvis Göteborgsoperan eller Skånes Dansteater. Vi samtalar och fördjupar våra erfarenheter av dans på ett lättsamt vis. Alla är välkomna!

Har du frågor eller förslag på teman för kommande träffar så är du välkommen att kontakta oss:

think tank

Foto: Carljohan Perdsjö

Utan publiken finns inte föreställningen!

Vi vill självklart att publiken ska växa, att fler ska upptäcka dansen som konstart. Mötesplatser för dialog, utbyte, intryck och avtryck är viktiga delar i vårt publika arbete. Att väcka nyfikenheten, bjuda in till upplevelsen, bredda erfarenheten och att ge nycklar till en ökad kunskap av konstområdet dans är målet. Det kan ske genom ett aktivt deltagande i samtal och workshops, men också genom att få tips om webblänkar, möjlighet till besök på öppen repetition, studiecirklar, introduktioner till föreställningen, se dans på film och annat.

Före föreställningen gör vi ett så kallat “försnack” i foajén på Kungsbacka Teater, en kort introduktion där man får veta något om koreografen och dansarna, bakgrund till det vi ska se, några nycklar in i föreställningen. I Falkhallen i Falkenberg håller vi nästan alltid ett eftersamtal med koreograf och/ eller dansare där de kan berätta lite mer om sitt arbete, och där publiken kan ställa frågor.