Rum för dans

Publiken i fokus

Vill du veta mer om dans?

Ibland bjuder vi in en gäst som kan berätta om sitt konstnärskap, om en dansgenre eller ett ämne som rör dans. Vi samtalar och fördjupar våra erfarenheter av dans på ett lättsamt vis. Alla är välkomna!

Har du frågor eller förslag på teman för kommande träffar så är du välkommen att kontakta oss:

 

Ett par gånger om året skickar vi ut nyhetsbrev där vi bland annat berättar vad som är på gång och vad som händer. Vill du ta del av nyhetsbrevutskicket skicka ett mail till rumfordans@regionhalland.se

 

think tank

Foto: Carljohan Perdsjö

Utan publiken finns inte föreställningen!

Vi vill självklart att publiken ska växa, att fler ska upptäcka dansen som konstart. Mötesplatser för dialog, utbyte, intryck och avtryck är viktiga delar i vårt publika arbete. Att väcka nyfikenheten, bjuda in till upplevelsen, bredda erfarenheten och att ge nycklar till en ökad kunskap av konstområdet dans är målet. Det kan ske genom ett aktivt deltagande i samtal och workshops, men också genom att få tips om webblänkar, möjlighet till besök på öppen repetition, studiecirklar, introduktioner till föreställningen, se dans på film och annat.

Före föreställningen gör vi ett så kallat “försnack” i foajén på Kungsbacka Teater, en kort introduktion där man får veta något om koreografen och dansarna, bakgrund till det vi ska se, några nycklar in i föreställningen. I Falkhallen i Falkenberg håller vi nästan alltid ett eftersamtal med koreograf och/ eller dansare där de kan berätta lite mer om sitt arbete, och där publiken kan ställa frågor.

Eftersamtal 3 Ek o Laguna Foto Ulf Sveningson
Foto: Ulf Sveningson

 

 

DANSPLANETEN – Besökarens guide till samtida dans

Dansplaneten är en lättsam och trevlig informationsfilm om dans och om samtida dans. Det är Skånes Dansteater som har gjort översättningen till svenska och berättarröst är Björn Källman.

Lägg gärna drygt 10 min på att få några nycklar kring hur man kan se på dans!