Rum för dans

Dansresidens

Rum för Dans har på några år etablerat sig som en bra samarbetspartner i skapandet av nya dansverk. Residens är ett sätt att tillsammans med gästande koreografer och kompanier producera nya föreställningar utan att ha en egen fast ensemble.

Repetitioner och produktionsarbete med de nya verken sker på våra scener Falkhallen i Falkenberg och Kungsbacka Teater. De färdiga föreställningarna kan sedan ingå i vårt ordinarie program. Residensen innebär också att vår publik på olika sätt får möjlighet att möta konstnärerna under produktionsperioden. Workshops, seminarier och publiksamtal är en del av detta.

Rum för Dans arbetar med två nivåer av residens:

  • Samproduktion med kompani som resulterar i föreställning
  • Work-in-progress-residens där vi erbjuder lokal/scen, teknisk support, viss producenthjälp och resestöd. Detta vänder sig till konstnärer/grupper som är i arbetsprocess och det finns inget krav att arbetet skall resultera i en färdig föreställning.

Out of Reach av Helena Franzén

Foto: Håkan Jelk. Helena Franzén Out of reach.

Vi har tidigare samarbetat med Carmen Olsson, Cie CIDT, ilDance, Karolin Kent, Kenneth Kvarnström, Örjan Andersson, Helena Franzen, Iraqi bodies, We collective, Sebastian Lingserius, Oskar Frisk och flera andra.

Har du frågor om residens är du välkommen att kontakta Marie Jönsson marie.e.jonsson@regionhalland.se