Rum för dans

I år har Rum för Dans öppnat två sökbara residens med olika inriktning i juni i Varberg och Kungsbacka.

Varberg 4 – 15 juni:

Residenset görs i samarbete med Teater Halland och arbetslokaler finns i deras teaterhus i Varberg. Residenset är öppet för sökande som vill påbörja ett arbete, eller som befinner sig i en arbetsprocess.

Detta residens har tilldelats Matilda Bilberg.

Kungsbacka 18 – 29 juni:

Residenset vänder sig till koreograf/ kompani som är i arbete med ett verk och som vill pröva sceniska eller tekniska idéer eller som arbetar mot en planerad premiär.

Detta residens har tilldelats Felix Skalberg.

 

Har du frågor kontakta producent Marie Jönsson, marie.e.jonsson@regionhalland.se eller mobil/sms 0705 424531.


 

Övrig residensverksamhet

Rum för Dans är också en samarbetspart i skapandet av nya dansverk. Residensen är ett sätt att tillsammans med gästande koreografer och kompanier producera nya föreställningar utan att ha en egen fast ensemble.

Repetitioner och produktionsarbete med de nya verken sker i första hand på våra scener Falkhallen i Falkenberg och Kungsbacka Teater.

Rum för Dans har arbetat med två nivåer av residens:

  • Samproduktion med kompani som resulterar i föreställning
  • Work-in-progress-residens där vi erbjuder lokal/scen, teknisk support, viss producenthjälp och ekonomiskt stöd. Detta vänder sig till konstnärer/grupper som är i arbetsprocess och utan krav att arbetet skall resultera i en färdig föreställning.

Vi har tidigare samarbetat med Carmen Olsson, Cie CIDT, ilDance, Karolin Kent, Kenneth Kvarnström, Örjan Andersson, Helena Franzen, Iraqi bodies, We collective, Sebastian Lingserius, Oskar Frisk och flera andra.

Har du andra frågor om residens är du också välkommen att kontakta Marie Jönsson marie.e.jonsson@regionhalland.se