Rum för dans

Extrem(is)t Kul

av Robin Dingemans

Lör 1 september 15:00
UR
PREMIÄR! Kungsbacka teater, Kungsbacka

Lör 8 september 14:00
Falkhallen, Falkenberg

Biljetter säljs på Falkenbergs bibliotek samt i Falkhallens foajé från kl 13.
Biljettpris 25 kr/person

 

Spelas också under Barnfestivalen i Bua, fre 7 september kl 14:15 –  FULLBOKAT!

 

En dansclownföreställning för barn i åldern 6-10 år.

Tänk – att en pajas kan vara så kul, samtidigt som seriösa människor ibland är stora dummerjönsar. Vi möter tre coola, dansande, skojande clowner som gör musik och hittar på nya saker i sitt levande laboratorium där de testar var gränsen för det överdrivna går. I kaoset finns källan till alltings möjlighet och hopp.

I Extrem(is)t Kul tar vi på oss narrens glasögon och frågar oss hur vi människor kan fungera tillsammans trots våra olika synsätt, tankar och historier. Barnen dras successivt in i föreställningen tills de till slut är med och skapar musik och dansar tillsammans med artisterna.

 

 

Extrem(is)t Kul är Rum för Dans samproduktion 2018.

Robin Dingemans är koreograf, dansare och danspedagog. Med dans som utgångspunkt skapar han fantasifulla föreställningar för barn och vuxna. Robin töjer på gränserna för koreografi och samarbetar ofta med både illustratörer, videokonstnärer, dramaturger, dansare och författare. I hans föreställningar finns ofta ett filosofiskt perspektiv eller utforskande tema.

Robin är född och uppvuxen på Aotearoa, Nya Zeeland. Han har en lång karriär som dansare i Europa med bland annat Fevered Sleep, Station House Opera och DV8 Physical Theatre. Nu är han baserad i Sverige.